---

Κυθηρίων Πολιτεία Η ζωή είναι ωραία, ή έτσι τουλάχιστον μας λένε…

---

kythira

A+ R A-
17 Φεβ

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

Αθήνα 13/2/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»
από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου Πελάγους διοργανώνει αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» - Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.

Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά ύστερα από πρόταση του Δ/ντή Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ε.Ε.Ε. και
βραβευμένου Chef European 2015 κου Κων/νου Μουζάκη. Την ξενάγηση στην επτανησιακή κουζίνα για το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης έχουν αναλάβει η executive chef & Παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας wacs κα Ευανθία Βοναζούντα, ο πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ & επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κος Νικόλαος Κατσαρός, η συγγραφέας, λαογράφος και ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κος Αναστάσιος Μπαλανίκας και η επιχειρηματίας προώθησης παραδοσιακών προϊόντων κα Όλγα Μανολίτση. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η μαντολινάτα και η χορωδία της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά καθώς και τα χορευτικά σύνολα του Ελληνικού Συλλόγου διάσωσης και διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΗΓΕΧΟΡΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα λειτουργήσουν διαφημιστικά περίπτερα με γεύσεις από τα Επτάνησα (Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, Κύθηρα) στα οποία θα δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να δοκιμάσουν γεύσεις από τα Επτάνησα, ενώ θα προβάλλονται παράλληλα και οι παραδοσιακές ενδυμασίες της κάθε περιοχής ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στα γαλάζια νερά του Ιονίου και την λαογραφική παράδοση των νησιών του.

Η Πρόεδρος κα Ελένη Κονοφάου & τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστούν θερμά για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης:

• το Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού & τον Κεφαλλονίτη Δήμαρχο κύριο Γιάννη Κωνσταντάτο, για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου "Μίκης Θεοδωράκης" και τη συνολική υποστήριξη στην ολοκλήρωση της πρότασης.

• το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΟΤ και τα επιμελητήρια Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου και Πειραιώς για την παραχώρηση της αιγίδας στη διοργάνωση.

• το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO, το Ινστιτούτο Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, το σύλλογο Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης, την μικροζυθοποιϊα CORFU BEER, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το σύλλογο ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου, το Σύλλογο Γευσιγνωσίας & Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μίθαικος» για την υποστήριξη τους στην ολοκλήρωση της προσπάθειας και την προμήθεια προϊόντων, τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος για την σημαντική αρωγή τους, τον Ελληνικό Σύλλογο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΗΓΕΧΟΡΟΣ και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για τα τραγούδια και τους χορούς που θα παρουσιαστούν.


• τους χορηγούς επικοινωνίας: το τηλεοπτικό κανάλι IONIAN CHANNEL, τις τοπικές και διαδικτυακές εφημερίδες ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κέρκυρας, ΗΧΩ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ, inLefkas, inkefalonia, ithacanews, Ερμής, Τσιρίγο fm για την τηλεοπτική, ραδιοφωνική και προωθητική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τέλος, την κα Γεωργία Παράσχου Υπεύθυνη «Caryatis Cultural Creations» & δημοσίων σχέσεων του συλλόγου «Ηγέχορος» για την επιμέλεια της οργάνωσης.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Ε:

http://www.enosieptanision.gr/el/ta-nea-mas/484-afieroma-stin-eptanisiaki-gastronomia.html
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 18:27
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ευχαριστήριο Ανίτας Χατζή Λουράντου

tsiliadoros21

kyth01

new-asma

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Το "νέο" Αρχαιολογικό Μουσείου στη Χώρα Κυθήρων

Μετά από εννέα χρόνια που παρέμενε κλειστό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, πλήρως ανακαινισμένο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το Σάββατο 7 Μαΐου. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρουσία του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, που τέλεσε τον αγιασμό, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων Στέλλας Χρυσουλάκη και του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη. Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων, ήταν ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Masuo Nishibayashi και ο Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα κ. Noel Kilkenny. «Το Μουσείο...

Read more

Ζωδια / Προβλεψεις